در پروسه رنگ کاری ، پاشش رنگ معمولا در اتاق رنگی که دما و فشار آن کنترل می شود انجام میگیرد تا از ورود ذرات و آلودگی ها به محیط رنگ کاری جلوگیری شود و همچنین ذرات رنگ تولید شده فیلتر شود و هوای خروجی عاری از رنگ و تینر باشد .
در زمان استفاده از رنگهای مایع معمولا دو نوع فیلتراسیون خروجی استفاده میشود ، آبشار رنگ و دیوار خشک . انتخاب این دو بستگی به نوع کار شما و تیراژ کاری شما و نوع رنگ مورد استفاده دارد . در دیوارهای خشک از فیلترهای کاغذی یا الیاف یا ترکیب این دو برای جذب رنگ و حلال استفاده میشود .
جریان هوای مستمری که توسط دیوار خشک ایجاد میشود ذرات رنگ را جذب فیلترها میکند . فیلترها معمولا از کاغذهای بدون پرز ساخته میشوند ، فیلترهای مورد استفاده در دیوارخشکهای رنتک قابلیت جذب 15 کیلوگرم رنگ در هر متر مربع را دارند .
دیوارهای خشک رنتک مجهز به سنسورهای خاصی هستند که با اندازه گیری سرعت و میزان جریان هوا به کاربر هشدار دهند که چه زمانی راندمان دستگاه پایین آمده و لازم است که فیلترها تعویض شوند .
مزایای دیوار خشک عبارتند از :
- عدم نیاز به آب
- عدم نیاز به محلی برای دفع فاضلاب
- سرویس و نگهداری آسان
- صدای کمتر در حین کار
- ایجاد آلودگی محیط زیستی کمتر
- هزینه خرید اولیه کمتر
از آبشار رنگ برای پاشش انواع محتلفی از رنگها و چسبها میتوان استفاده کرد . در آبشار رنگ پرده آب یکنواخت در کل مقطع آبشار ایجاد میشود که ذرات رنگ یا چسب را به خود جذب میکند و به داخل وان آبشار منتقل میکند .لازم است برای حفظ کارایی آبشار به طور مستمر و با توجه به کارکرد سیستم ، آب و لجن داخل داخل وان تخلیه شود و آب جدید وارد سیستم شود و یا آبشار به یک سیستم تصفیه متصل گردد.
در هر حال با توجه به تبخیر آب لازم است به طور مستمر آب جدید به سیستم وارد شود در غیر این صورت کارایی سیستم افت میکند .در سیستم های آبشار رنگ سرویس و نگهداری سیستم زمان بر و هزینه بر است و گاهی اوقات لازم است تجهیزات جانبی برای دفع فاضلاب ، شستشوی سیستم و پر کردن وان با آب جدید نصب گردد که هزینه آنها به هزینه اولیه اضافه میگردد . بعلاوه در زمان کارکرد نسبت به دیوار خشک صدای بیشتری تولید میشود.